Fujifilm en Ricoh in de straten van New York

New York is het walhalla voor ‘street  photography’. De continue beweging  en reuring binnen deze stad geeft je als fotograaf vele mogelijkheden. Misschien komt het ook, omdat iedereen het zo druk lijkt te hebben. Mijn favoriete buurt is Chinatown, waar het lijkt alsof de drukte hier tot een kookpunt is gekomen. De laatste keer dat ik een bezoek bracht aan Chinatown nam ik mijn Fujifilm XE-1 (met de XF 35 mm F1.4 R) en mijn Ricoh GR1S mee. Na de trip en het ontwikkelen van de fotorolletjes viel het me op dat de  analoge foto’s mij meer voldoening gaven dan de foto’s die ik met de Fujifilm geschoten had. Had het merendeel gefotografeerd met Portra film wat de foto’s enigszins nostalgische kleuren had gegeven. In mijn fotografie wissel ik sterk tussen analoog en digitaal en probeer altijd te zoeken naar  wat me op dat moment bezig houdt. Kijk erg uit naar een volgende trip naar NYC.