Louis Mendes – ‘Goodmorning! Can I take your picture?’

Louis Mendes is een unieke verschijning en een fotografie icoon in New York. Al meer dan 50 jaar fotografeert hij mensen op straat met zijn kolossale Speed Graphic camera en bijbehorende flitslamp. Standaard tarief $ 20 of zoals hij het zelf zegt een ‘donatie’. Zijn strategie is om op te vallen, zijn klassieke kledingstijl is die van Amerika tijdens de drooglegging (1920-1933). Net in het pak met altijd een hoed spreekt hij de voorbijgangers aan. ‘Goedemorgen! Mag ik een foto van u nemen?’.

Louis Mendes
 
Ook beroemdheden wist hij zo te strikken. Hij fotografeerde Duke Ellington, Count Basie, Cab Calloway, Lena Horne, Denzel Washington, Spike Lee—en zelfs Hillary Clinton, in het ‘theatre district’. Allemaal kregen ze hun foto op Fuji instant papier.
De flitslamp die hij gebruikt wordt sinds de jaren zestig niet mee gemaakt, maar hij weet ze nog altijd te bemachtigen op vlooienmarkten, veilingen en via zijn foto vrienden.
 

 
Louis Mendes toont elke dag zijn vakmanschap en geeft je een tastbare herinnering in de vorm van een foto. Meer over Louis Mendes op Wikipedia

1 thought on “Louis Mendes – ‘Goodmorning! Can I take your picture?’”

  1. Pingback: Wat hangt er aan mijn muur. Deel 1 | Robert Fink Fotografie

Comments are closed.